Archive for 03/03/12

Windows 8 es deixa veure

El vaixell insígnia de Microsoft ja no tornarà a ser el que era. Davant l'empenta dels nous dispositius, el gegant de la informàtica ha presentat avui a Barcelona Windows 8, el nou lliurament del seu sistema operatiu que mou més de 500 milions d'aquestes màquines a tot el món. I ho ha fet pensant tant en els 'peixos' de tota la vida com en fer el salt a les tabletes, gràcies a una transformació total de la forma de treballar i de l'escriptori que serà completament tàctil a partir d'ara. Qui vulgui pot descarregar-se el paquet d'instal lació per jugar ja amb les novetats. La versió definitiva s'espera per a finals d'aquest any, moment en el qual diversos fabricants llançaran probablement equips que ja ho incloguin.


Igual que va fer amb els seus mòbils, Microsoft ha dissenyat una interfície basada en 'rajoles' completament personalitzables per l'usuari que podrà disposar en cada un d'aquests quadres l'accés a les aplicacions o la informació que desitgi. Manen els dits.Està pensant perquè es toqui però també per punxar-lo, ja que serà compatible amb els ratolins. "Això és millor per fer alguna cosa amb més detall. El tàctil són millors per a grans gestos", ha afirmat Antoni Leblond, un dels conductors de la presentació. Als canvis no ha sobreviscut tot un degà de la informàtica domèstica, el botó d'inici, i amb ell també desapareixen les mítiques finestres.


La nova aposta, que ha rebut gairebé 100.000 millores després que es lliurés als desenvolupadors al setembre, pot semblar arriscada si es té en compte que reinventa per complet els hàbits de gairebé tota una generació acostumada a aquesta forma de manejar-se davant l'ordinador. Steven Sinosfsky, un altre dels mestres de cerimònies en absència de Steve Ballmer i president de Windows Live, ha assegurat que amb això obliga a "reimaginar" l'ordinador personal". També ha afirmat que això està pensat per a totes les pantalles, sense importar la seva mida. Per demostrar-ho, va fer una prova en un portàtil minúscul i en una gegantina pantalla de 80 polzades."Barregem el millor de la portabilitat i del PC sense obligar l'usuari a triar el que vol fer servir", ha afegit el directiu.

Amb la tecnologia de Blogger.