Archive for 01/23/12

El escàndol de Megaupload

Hauràs sentit parlar en els últims dies del tancament de la pàgina web de descàrregues Megaupload. Aquesta pàgina era una de les més visitades del món, on qualsevol persona podia penjar arxius (música, pel·lícules, videojocs...) i la resta de persones de qualsevol lloc podien descarregar aquests arxius en el seu ordinador de manera gratuïta.


La pàgina web abans del seu tancament
El problema va començar amb la arribada de la llei SOPA (Stop Online Piracy Attack), que es centra bàsicament en tancar qualsevol pàgina web que permeti descarregar arxius gratuïtament amb la fi de evitar la pirateria. Segons el FBI, Megaupload va fer perdre 500 milions de dòlars a la indústria del cinema i la música des de la seva obertura en 2005.

El missatge que apareix al accedir a la web



El propietari de la pàgina web, Kim Dotcom (que també gestionaba Megavideo, Megaclick i Megaworld) nega la pirateria i exigeix ser alliberat (ha sigut condenat a 50 anys de presó).

La resta de servidors web d'allotjament d'arxius han començat a eliminar tots els fitxers que els usuaris han penjat per por que els passi el mateix que a Megaupload.

Amb la tecnologia de Blogger.